Tuesday, September 29, 2009

sebelum raya

Raya tahun ni aku kena drive keta sendiri balik kampung... rancangnya nak balik hari khamis tu, tp x jadi aaa.. abah ada keja lagi nak kena setel , hmm so hari jumaatnya baru kitorang bertolak balik lepas sahur pukul 5 am, konvoi ngan abah n dgn haris my bro... penat giler, sakit belakang rasanya... baru la tau cemana drive jauh2 kan.. sampai jer dkt masjid raub, aku tak tahan mengantuk, haha.. so aku ketiduran la hampir 1 jam setengah, tu pun tjaga sbb abah aku tepon, bgtau jgn tido lama2 sgt... nnt jem.. huhh.. terus aku bangun cuci muka , perjalanan masih jauh nih, haihh..., ( next year nak kena cari driver nih... sape nak volunteer?? ) :-p

abah ngan haris dah jauh dah ke depan.. kena tinggal ngan dorang... haha, padan muka , sapa suh tido kan.. tapi kalu ngantuk tu kena tido, biar lambat asal selamat.. heeee, kitorang smpai kedai mulong pkl 5 petang... uish.. lama betul rasanya 12 jam baru sampai.. jln pun x brape clear, jem dkt bentong, raub, n lipis... msuk kelantan jalan dah ok.. penatt oooo


abah dah plan, malam last pose kitorang bukak pose di new horizon.. yeayy...abah belanja... hikhik, so ari sabtu tuh, mcm biasa la. aku, umi, asma, afif, zulfa, syifa n syawal pegi kota bharu la, beli ape2 yg patut untuk raya esok hari.. pegi pulak ngan keta cute aku tu.. penuh barang melimpah ruah.. haha.. bising je umi, suh bawak keta yg besar skit tak nak.. nak jugak bawak keta kecik nih.. hahah..
last skali, aku pegi amik kek dkt pasir pekan, chef lan recipe.. hmm.. chef ni kebetulan aku tau pasal dia masa aku dok godek2 dkt intenet tu, tetiba ada berita pasal chef ni, so ape lagi aku order la untuk raya, cuba resepi baru lak .. asyik secret recipe jer.. dah naik boring rasanya.. sampai 4 biji kek aku order.. hahaa opera cake, tiramisu cake, cheese cake n choc moist cake.. best aaa kek dia, ( kira tlg promote ni, len kali blh dapat free la... haha ) amik kek sudah, beli tudung sudah, beli barang2 tuk masak pun sudah.. dah hasilnya, barang2 dlm keta tu dah penuh... haha., bising la budak2 nih.. tp aku x kisah pun , aku selesa jerk... hahahahaaa :-p

abis shopping , aku terus menuju ke new horizon, untuk acara berbuka pose.. tp sebenarnya, kitorang mkn pkl 8.30 mlm, sbb meja full,... hmm mcm ribut taufan tpt tu jdnya.. ye la ... bising bukan main.. asyik dok snap pic je bebudak nih... masing2 bkn blh jumpa kamera, asyik nak berposing je kejanya, nasibla kamera digital, kalo pakai kodak, mau muflis dibuatnya, nak cuci kodak tu.. hehehh.

Hmm layan pic dulu, kejap lagi smbung balik utk raya punya... daaaa *wink*




aah, umi, abah n afif


mak cik nah n kuarga


hero abah ayih, iki n awal

wif adik2


posing sebelum menjamu selera :-p



psoing lagik..

2 comments:

Huda said...

meriah sungguh famili kak wa :)

gReEn APpLe said...

hehe... jarang2 berkumpul reramai, gitu la jadinya... :-)